Les companyes de CERAI ens presenten la publicació del document “Sistemes Alimentaris territorialitzats a Espanya. 100 iniciatives locals per a una alimentació responsable i sostenible“.

En aquesta publicació s’han identificat i sistematitzat 100 iniciatives agroalimentàries locals i sostenibles del territori espanyol que treballen sota l’enfocament de la Sobirania Alimentària, l’Economia Social i Solidària i l’Ecofeminisme. Es tracta d’iniciatives que treballen des de l’àmbit local en la transformació del sistema alimentari cap a un model més sostenible ambiental, social i econòmicament; apostant per primar la proximitat, però també la diversificació; que sigui just per a totes les parts, que busqui estar en xarxa amb el seu territori i en el qual es tingui cura de les persones que en formen part.Les iniciatives que construeixen sistemes alimentaris territorialitzats tenen un alt valor transformador, però solen tenir problemes de falta d’articulació. Amb la present publicació es pretén donar-los visibilitat i posar en valor els impactes positius que generen en els àmbits social, ambiental, cultural i polític.Per elaborar aquesta publicació s’han analitzat 100 iniciatives al llarg de la cadena alimentària, de l’àmbit de la producció, la transformació, la distribució i el consum, així com projectes d’organitzacions i administracions, que porten en marxa almenys 3 anys, que ofereixen una proposta nova i que han aconseguit cert nivell de sostenibilitat econòmica. En aquest mapa online es poden localitzar.