Diploma d'Especialització en Dinamització Local Agroecològica (UAB)

Dirigit a professionals, activistes i estudiants interessats/des en formar-se per promoure la Transició Agroecològica dels nostres territoris

[/et_pb_slide]

Dinamització Local Agroecològica

una estratègia alternativa de desenvolupament local basada en metodologies participatives

Més informació

La Dinamització Local Agroecològica (DLAe) és un nou paradigma de desenvolupament local basat en les propostes de l’Agroecologia. Més concretament, és una metodologia innovadora per impulsar, en l’àmbit local i de forma participativa, la transició vers sistemes alimentaris més justos, més sans i més sostenibles. La DLAe és, doncs, una metodologia per promoure la Transició Agroecològica.

En l’actual context d’emergència climàtica i crisi sistèmica, i davant la necessitat de superar el model fòssil i neoliberal d’agricultura i alimentació, l’Agroecologia posa al centre les necessitats de la pagesia, i planteja noves iniciatives de transició social i ecològica que transcendeixen el sector agroalimentari. Des de la perspectiva de l’equitat social i la justícia ambiental, aquestes propostes pretenen incidir en la cohesió territorial i social de les àrees rurals, urbanes i periurbanes, així com en les relacions entre elles. Per fer-ho, la DLAe mira de mobilitzar els agents, els recursos i les capacitats endògenes de les comunitats locals; i procura reforçar la capacitat que tenen aquestes últimes per decidir com i amb quina finalitat s’han de gestionar béns comuns tan bàsics com l’alimentació, la terra, l’aigua o les llavors.

Organitzadors Postgrau DLAe

Apunta't!

Estàs interessat/da en cursar el diploma a la propera edició?

Inscripció

noticies noticias news

Nova edició del postgrau: de gener a juny de 2024

Torna el Diploma d’Especialització en Dinamització Local Agroecològica-UAB (VIII Edició) – (Antic Postgrau en DLAe) T’interessa conèixer en profunditat les propostes de l’Agroecologia i les seves aplicacions en les àrees rurals, urbanes i periurbanes? Vols...

Publicació de Terra d’aprenentatges amb Pol·len Edicions

Fruit de la col·laboració entre una alumna, professorat del postgrau i Pol·len Edicions ha nascut Terra d’aprenentatges, que  fusiona educació i agroecologia. Són dotze cròniques de projectes productius, de transformació alimentària i educatius que treballen per a...

Propera edició del postgrau DLAe… gener del 2024

A partir d’aquest curs el postgrau es farà cada dos anys. Així, la següent edició serà el curs 2023-2024 i serà de gener a juny del 2024. Les persones interessades podeu contactar amb nosaltres i us mantindrem informades del calendari d’inscripció i...

El que més m’ha agradat ha estat conèixer gent diferents perfils, obrir el meu horitzó, el meu coneixement sobre disciplines que coneixia de manera una mica superficial. Sobretot perquè m’ha ajudat a desencadenar diferents coses en el meu àmbit de treball, m’ha donat més força, més arguments per defensar alguns elements que jo penso que són importants.

Annalisa Giocoli, alumna de la II Edició

Professorat

Comptem amb professorat especialitzat provinent de diverses institucions acadèmiques, empreses i moviments socials relacionades amb els àmbits del Desenvolupament Rural, l’Agroecologia i el sector agroalimentari.

Programa

El programa combina aspectes teòrics i aspectes metodològics sobre l’Agroecologia i les seves aplicacions en territoris rurals, periurbans i urbans.

Projectes reals

La realització del Treball Final de Postgrau promou la vinculació a projectes reals i l’aplicació dels coneixements i competències adquirits al llarg del curs.