Professorat

La Diplomatura de Postgrau en Dinamització Local Agroecològica compta amb professorat especialitzat provinent de diverses institucions acadèmiques, empreses i moviments socials relacionades amb els àmbits del Desenvolupament Rural, l’Agroecologia i el sector agroalimentari.

Laura Aceituno (Doctora en Biologia). Especialista en conservació de l’agrobiodiversitat i coneixement ecològic tradicional. Membre de l’Associació La Troje-Red de Seminllas ‘Resembrant e intercambiando’. Veure el web de ‘La Troje’.

Laura Calvet Mir (Doctora en Ciències Ambientals). Especialista en diversitat biocultural, coneixement ecològic tradicional, xarxes d’intercanvi de coneixement i agrobiodiversitat. Investigadora sènior a l’Internet Interdisciplinary Institute (IN3) de la UOC i investigadora vinculada a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Més informació.

Luis A. Camarero (Doctor en Sociologia). Especialista en transformacions i desenvolupament rural. Catedràtic del Departament de Teoria, Metodologia i Canvi Social de la Facultat de Sociologia de la UNED (Universidad Nacional de Educación a Distancia). Veure el blog personal.

Mamen Cuéllar (Doctora en Agroecologia). Especialista en metodologies participatives i Sistemes Participatius de Garantia per a l’Agricultura Ecològica. Professora i investigadora de l’Instituto de Sociología y Estudios Campesinos (ISEC) de la Universitat de Còrdova (UCO). Veure el web de l’ISEC.

Marina Di Masso Tarditti (Doctora en Sociologia). Especialista en agroecologia, sistemes alimentaris alternatius i economia feminista. Investigadora de la Càtedra d’Agroecologia de la UVic i membre del Grup de Recerca en Societats, Polítiques i Comunitats Inclusives (SoPCI-UVic). Més informació.

Josep Espluga Trenc (Doctor en Sociologia). Especialista en sociologia ambiental, metodologies d’investigació social i participació. Professor del Departament de Sociologia de la UAB, investigador de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP-UAB) i col·laborador del Grup de Recerca en Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització (ARAG-UAB). Més informació.

Gloria Guzmán (Doctora en Enginyeria Agrònoma). Especialista en processos de transició agroecològica a nivell de finca i en gestió de la biodiversitat. Especialista en metabolisme social de l’activitat agrària. Investigadora del Departament d’Història de la Universitat Pablo de Olavide (Sevilla) i Directora del Màster d’Agricultura i Ramaderia Ecològiques de la UNIA. Veure el blog del seu grup de recerca.

Daniel López García (Doctor en Agroecologia). Especialista en metodologies participatives per a la transició agroecològica, polítiques alimentàries locals i xarxes alimentàries alternatives. Coordinador de l’Àrea d’Agroecologia de la Fundación Entretantos y de la Red de Ciudades por la Agroecología. Veure el seu blog personal.

Ariadna Pomar León (Llicenciada en Ciències Ambientals i Màster Oficial en Participació i Polítiques Locals). Especialista en Sobirania Alimentària i anàlisi del sistema alimentari. Membre d’Arran de Terra. Eines per la Dinamització Local Agroecològica. Més informació.

Marta G. Rivera-Ferre (Doctora en Veterinària i Sociologia). Especialista en Sobirania Alimentària i en l’anàlisi de sistema agroalimentari global. Directora de la Càtedra d’Agroecologia de la UVic. Membre de el grup de recerca en Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització (ARAG-UAB). Més informació.

Carles Soler.  Membre de l’equip editor de la Revista Sobirania Alimentària, Biodiversitat i Cultures. Investigador en l’àmbit de sobirania alimentària i sistemes alimentaris. Especialista en cooperació internacional i Sobirania Alimentària. Coautor de l’estudi estructura de la propietat de la terra a Espanya (2015)

Guillem Tendero (Llicenciat en Ciències Ambientals i Màster Oficial en Estudis Ambientals). Especialista en Agroecologia i Sobirania Alimentària. Membre d’Arran de Terra. Eines per la Dinamització Local Agroecològica. Més informació.