El passat 17,18 i 19 de juny es va celebrar el tercer cap de setmana presencial a Sort i Tremp. L’última sessió presencial d’aquesta edició del postgrau es va realitzar al Pirineu català amb la participació de l’equip coordinador i l’alumnat del curs. El cap de setmana va començar divendres a Sort, amb un taller sobre el disseny de tallers participatius, que es centra en identificar els passos a seguir a l’hora de planificar i dissenyar un taller d’aquest tipus.L’endemà es va iniciar el dia amb la visita a l’Escola de Pastors, on Laia Batalla (alumna de la I Edició) ens van rebre al Refugi de Montenartró per explicar aquesta formació de pastors i pastores des d’una perspectiva agroecològica. Abans de dinar, vam realitzar un taller de facilitació de tallers participatius, per tal d’experimentar la dinamització de grups i les habilitats i tècniques necessàries per realitzar tallers. Per la tarda tornàrem a Sort, per aprofundir en els Treballs Final de Postgrau i, com en totes les sessions presencials, realitzàrem tutories col·lectives entre l’alumnat i les tutores acadèmiques. Després, vam compartir amb totes les companyes alguns dels Treballs de Final de Postgrau que l’alumnat va creure més interessants. Al vespre, ens vam acomiadar amb un sopar agroecològic, amb productes dels territoris de l’alumnat participant, tot un banquet!DSC_0616_peque

El diumenge vam anar cap a Tremp a visitar el projecte Al teu gust, de dinamització del productes agroalimentaris del Pallars i vam conèixer És Pallarès, inicitiva que forma part del projecte. Després vam avaluar el cap de setmana i el postgrau, que és molt ben valorat per l’alumnat tan a nivell de continguts com de metodologies desenvolupades.

En pocs dies s’acaba el curs, s’entregaran els TFP i alumnat i professorat tornarà a les seves realitats, amb tots els aprenentatges, experiències i relacions que s’han teixit en el postgrau.DSC_0618

Fins la propera