www.llaurantbarcelona.info

Un espai on trobareu informació sobre el procés de Llaurant Barcelona i un bon recull de recursos sobre polítiques alimentàries. Que aprofiti!

QUI SOM?

La responsabilitat política de les grans ciutats en la conformació i modificació dels sistemes alimentaris locals i metropolitans és cada vegada més evident i reconeguda. Des de diversos espais han sorgit recentment propostes i compromisos per tal d’esperonar la realització de polítiques alimentàries urbanes, i la ciutat de Barcelona es troba immersa en aquest escenari. La transició cap a un nou model alimentari basat en els principis de la sobirania alimentària és tanmateix un camí complex que cal fer conjuntament amb les persones i col·lectius que des de diversos àmbits, i especialment des de l’autonomia social, ja participen d’aquests nous circuits i els fan créixer. Llaurant Barcelona pretén ser un espai que articuli reflexions i debats al voltant d’aquest procés, que posi en contacte a diversos actors, i que incideixi en les futures actuacions del govern municipal de Barcelona.

El procés és fruit d’una col·laboració entre dues contraparts: per una banda, l’Ajuntament de Barcelona, a través de les Direccions de Serveis i Relacions Internacionals i de Cooperació, Solidaritat i Pau i del Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum; per l’altra, la Fundació GRAIN i la Revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas. El conjunt del procés forma part de Food Smart Cities for Development, un projecte europeu on hi participen una quinzena de ciutats que, com Barcelona, s’han compromès a potenciar l’aplicació de polítiques alimentàries urbanes durant els anys 2015 i 2016.