Benvolguts/des,

Us volem anunciar que l’any que ve (curs 19/20) no es celebrarà el Postgrau. L’equip coordinador ens agafarem aquest any per poder actualitzar materials i repensar en general el Postgrau. Creiem que és un exercici necessari després de 5 anys de recorregut, en paral·lel al mateix recorregut que han tingut les iniciatives agroecològiques i els debats associats a la Dinamització Local Agroecològica.

El Postgrau ha funcionat molt bé fins ara, amb molt alts nivells de satisfacció entre l’alumnat i amb un important impacte en la realitat social. Es tracta d’una formació innovadora, amb una metodologia docent molt exigent per al professorat i que proporciona molt bons resultats per a l’alumnat. Però des que vam començar, el curs 2013-2014, fins ara, han canviat moltes coses. Tant el sector agroecològic com el moviment per l’Agroecologia i la Sobirania Alimentària són cada cop més dinàmics i avancen amb rapidesa. Això ha fet que en els darrers anys hagin emergit noves línies de treball, propostes i reptes bona part dels quals tot just començàvem a intuir fa set anys quan vam dissenyar i llançar la proposta de Postgrau.

Tot plegat ens ha dut a decidir fer un any de guaret a nivell docent i dedicar el proper curs a actualitzar el programa formatiu, per adaptar-lo a una realitat emergent i dinàmica que sens dubte serà cada cop més rellevant i tinguda en compte. Així, la propera edició del Postgrau, la sisena ja, tindrà lloc el curs 2020-2021. Per l’equip coordinador també serà estimulant refrescar i sacsejar-nos d’inèrcies.

Fins aviat!