T’interessa conèixer en profunditat les propostes de l’Agroecologia i les seves aplicacions en les àrees rurals, urbanes i perirubanes?
Vols adquirir coneixements crítics sobre les polítiques alimentàries i els reptes de futur dels nostres sistemes alimentaris?
Estàs implicat/da en un projecte local de promoció de la Transició Agroecològica i sents que et manquen eines per impulsar-lo?
Vols conèixer les iniciatives referents de Dinamització Local Agroecològica que s’estan desenvolupant a Catalunya i altres territoris de l’estat?
S’inicien les inscripcions el proper 10 de juliol. Més informació: http://dlae.cat/alumnat/inscripcions/
Després d’un any de parada tècnica i de l’excel·lent valoració realitzada per l’alumnat de les edicions anteriors, entre els mesos de gener i juny del 2021 tindrà lloc la VI Edició d’aquesta diplomatura semipresencial de postgrau.
Per a aquesta nova edició s’ampliaran i actualitzaran els continguts del programa d’estudis; es reforçarà l’estratègia docent basada en la immersió en projectes reals i concrets d’intervenció en el territori; i es seguirà posant èmfasi en la capacitació de l’alumnat per a la implementació de processos de Dinamització Local Agroecològica (DLAe). La DLAe és una estratègia innovadora de desenvolupament local i, alhora, una proposta metodològica que integra tècniques participatives, quantitatives i qualitatives d’anàlisi i intervenció en la realitat, i que respon a l’objectiu de promoure la Transició Agroecològica dels nostres territoris i sistemes alimentaris locals, per tal de fer-los més saludables, més justos i més sostenibles.
Per capacitar l’alumnat en el disseny i la implementació de nous projectes de DLAe, el postgrau compta amb un enfocament transdisciplinar que articula aportacions de les ciències socials i les ciències naturals; i que combina els continguts teòrics amb els metodològics, la docència on-line amb sessions presencials, i la visita a iniciatives i projectes de DLAe de referència. Les sessions presencials es concentraran en tres caps de setmana: el primer tindrà lloc a l’inici del curs (gener), el segon a mitjans del curs (març) i el tercer al final (juny).
Aquesta formació està orientada a persones que treballen en els àmbits agroalimentari i del desenvolupament local des d’organitzacions de la societat civil, administracions públiques o empreses, així com a estudiants i investigadors/es.
La VI Edició del postgrau es desenvoluparà entre gener i juny de 2021 i serà organitzada i coordinada per un equip de cinc persones vinculades a l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP-UAB), l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental (ICTA-UAB), la Càtedra d’Agroecologia i Sistemes Alimentaris (UVic), la Universitat Oberta de Catalunya i la cooperativa de treball associat Arran de terra SCCL.
*En cas que algun dels tres caps de setmana presencials de la VI Edició no es pogués realitzar amb normalitat a causa d’un hipotètic rebrot de la COVID-19, des de l’organització del postgrau es proposaria a l’alumnat l’ajornament del cap de setmana afectat, o la seva substitució per activitats participatives on-line.
Per a més informació podeu contactar amb: ariadna@arrandeterra.org