Els propers 15 i 16 de març se celebrarà a Valladolid un interessant seminari sobre “Ciutats Agroecològiques”, una activitat acadèmica de l’Institut Universitari d’Urbanística de la Universitat de Valladolid i de la Fundació Entretantos, per a la reflexió científica, la divulgació i el suport a la recerca en la temàtica global de “ciutat, agroecologia i territori”.

Data i lloc. Celebrarem el seminari a la tarda de dimecres 15 de març i en el matí i la tarda del dijous 16 de març de 2017, a la sala de graus de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat de Valladolid. (Avinguda de Salamanca 18, 47014 Valladolid)

Inscripció. L’assistència serà lliure i gratuïta, amb inscripció prèvia -que els organitzadors validarem- al mail següent: insur3@uva.es L’aforament és limitat i les places s’adjudicaran per ordre d’inscripció. Als participants que ho sol·licitin se’ls lliurarà un certificat d’assistència de l’Institut Universitari d’Urbanística, i s’ha gestionat el reconeixement de 0,5 crèdits ECTS.

Aquest seminari se centra en l’activitat productiva en els entorns urbans i periurbans, i examina la seva relació amb la ciutat: els espais lliures, les dotacions, les infraestructures, etc. La perspectiva urbanística, igual que va ocórrer en el seminari sobre corredors ecològics celebrat al setembre de 2016, s’ocupa de la base territorial de les infraestructures verdes, és a dir, aquelles que contribueixen a facilitar els serveis ecològics per a la ciutat. Un dels principals objectius d’aquest seminari consisteix a reunir als principals investigadors del nostre país que actualment desenvolupen la seva tasca en agricultura urbana i periurbana per intentar prendre el pols a la realitat de la investigació davant d’un fenomen que està creixent de forma significativa a les nostres ciutats. A més, atès que bona part dels possibles assistents seran estudiants universitaris, el seminari també pretén obrir noves vies d’investigació tant en disciplines de preocupació territorial com social.

El seminari sobre “ciutats agroecològiques” és alhora una trobada i una reunió científica on reunirem a diversos experts en matèries relacionades amb els aspectes agroecològics del territori metropolità, fent especial èmfasi en qüestions com el paper de l’agricultura urbana i periurbana en el territori i el metabolisme de la ciutat, la protecció de l’espai agrícola urbà, la producció de proximitat i els circuits curts de comercialització, les polítiques agroecològiques a les ciutats, l’accés a la terra per a nous agricultors urbans i altres qüestions relacionades.


Més informació al web de l’Institut Universitari d’Urbanística. Aquí pots descarregar-te el Cartell del seminari i properament, el programa definitiu.