Professorat

La Diplomatura de Postgrau en Dinamització Local Agroecològica compta amb professorat especialitzat provinent de diverses institucions acadèmiques, empreses i moviments socials relacionades amb els àmbits del Desenvolupament Rural, l’Agroecologia i el sector agroalimentari.

Laura Aceituno (Doctora en Biologia). Especialista en conservació de l’agrobiodiversitat i coneixement ecològic tradicional. Membre de l’Associació La Troje-Red de Semillas ‘Resembrando e intercambiando. Veure el web de ‘La Troje’.

Isa Álvarez Vispo (Educadora i agroecóloga) Fa investigació i acompanyament de projectes agroecològics, incorporant la perspectiva feminista en les transicions agroecològiques.  Membre de Baladre, Coordinació de lluites contra l’exclusió social i presidenta de la xarxa URGENCI, la xarxa internacional d’Agricultura Sostinguda per la Comunitat.

Rosa Binimelis (Doctora en Ciències Ambientals). Especialista en polítiques públiques agroalimentàries i dinamització agroecològica i per la sobirania alimentària. Sòcia d’Arran de terra. Més informació.

Laura Calvet Mir (Doctora en Ciències Ambientals). Especialista en diversitat biocultural, coneixement ecològic tradicional, xarxes d’intercanvi de coneixement i agrobiodiversitat. És investigadora en l’àrea de sostenibilitat urbana de l’Institut Metròpoli, on es focalitza en la part de sistemes alimentaris. També és investigadora vinculada al Laboratori de Transformació Urbana i Canvi Global (TURBA) de la UOC. Més informació.

Luis A. Camarero (Doctor en Sociologia). Especialista en transformacions i desenvolupament rural. Catedràtic del Departament de Teoria, Metodologia i Canvi Social de la Facultat de Sociologia de la UNED (Universidad Nacional de Educación a Distancia). Veure el blog personal.

Mamen Cuéllar (Doctora en Agroecologia). Especialista en metodologies participatives i Sistemes Participatius de Garantia per a l’Agricultura Ecològica. Professora i investigadora de l’Instituto de Sociología y Estudios Campesinos (ISEC) de la Universitat de Còrdova (UCO). Veure el web de l’ISEC.

Marina Di Masso Tarditti (Doctora en Sociologia). Especialista en agroecologia, sistemes alimentaris alternatius i economia feminista. Codirectora i investigadora de la Càtedra d’Agroecologia de la UVic i membre del Grup de Recerca en Societats, Polítiques i Comunitats Inclusives (SoPCI-UVic) i de la Càtedra UNESCO Mujeres, Desarrollo y Culturas. Més informació.

Mariona Espinet (Doctora en Pedagogia). Especialista en educació científica i educació ambiental. Professora titular del departament de didàctica de les matemàtiques i de les ciències, de la UAB, i coordinadora del Màster Oficial de Recerca en Educació – Especialitat en Educació Científica de la UAB, i dels grups de recerca GRESC@ i LiEC.

Josep Espluga Trenc (Doctor en Sociologia). Especialista en sociologia ambiental, metodologies d’investigació social i participació. Professor del Departament de Sociologia de la UAB, investigador de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP-UAB) i col·laborador del Grup de Recerca en Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització (ARAG-UAB). Més informació.

Gemma Flores-Pons (Doctora en Psicologia Social). Ha treballat com a investigadora social i com a docent de metodologia qualitativa. Té experiència en el desenvolupament de projectes de promoció de l’ESS, l’agroecologia i la Sobirania Alimentària, des de fa més de 10 anys. Sòcia de l’Aresta Cooperativa.

Gloria Guzmán (Doctora en Enginyeria Agrònoma). Especialista en processos de transició agroecològica a nivell de finca i en gestió de la biodiversitat. Especialista en metabolisme social de l’activitat agrària. Investigadora del Departament d’Història de la Universitat Pablo de Olavide (Sevilla) i Directora del Màster d’Agricultura i Ramaderia Ecològiques de la UNIA. Veure el blog del seu grup de recerca.

Daniel López García (Doctor en Agroecologia). Especialista en metodologies participatives per a la transició agroecològica, polítiques alimentàries locals i xarxes alimentàries alternatives. Ha sigut coordinador de l’Àrea d’Agroecologia de la Fundación Entretantos y de la Red de Ciudades por la Agroecología. Actualment és investigador al CSIC.  Veure el seu blog personal.

Ariadna Pomar León (Llicenciada en Ciències Ambientals i Màster Oficial en Participació i Polítiques Locals). Especialista en Sobirania Alimentària i anàlisi del sistema alimentari. Membre d’Arran de Terra. Eines per la Dinamització Local Agroecològica. Més informació.

Àlvaro Porro (Llicenciat en Ciències Econòmiques).  Director Operatiu d’Estratègia d’Economia Social de l’Ajuntament de Barcelona. Especialista en consum sostenible, economia social i solidària, economies comunitàries i col·laboratives, sobirania alimentària, fiscalitat verda i processos participatius. Cofundador d’opcions.org.

Annaïs Sastre Morató (Llicenciada en Ciències Ambientals). Treballa en la creació de projectes locals per avançar cap a la Sobirania Alimentària al territori. Especialista en Economia Social i Solidària i Agroecologia. Sòcia de l’Aresta Cooperativa i d’Arran de Terra. Eines per la Dinamització Local Agroecològica. Més informació.

Carles Soler.  Membre de l’equip editor de la Revista Sobirania Alimentària, Biodiversitat i Cultures. Investigador en l’àmbit de sobirania alimentària i sistemes alimentaris. Especialista en cooperació internacional i Sobirania Alimentària. Coautor de l’estudi estructura de la propietat de la terra a Espanya (2015).

Marc Talavera Roma (Doctor en Biologia). Especialitzat en etnobotànica, agroecologia, ecologia forestal i divulgació científica. President del Col·lectiu Eixarcolant, entitat que treballa en la recuperació d’espècies silvestres comestibles i varietats agrícoles tradicionals com a eina per transformar el model agroalimentari.

Guillem Tendero (Llicenciat en Ciències Ambientals i Màster Oficial en Estudis Ambientals). Especialista en Agroecologia i Sobirania Alimentària. Membre d’Arran de Terra. Eines per la Dinamització Local AgroecològicaMés informació.