Professorat

La Diplomatura de Postgrau en Dinamització Local Agroecològica compta amb professorat especialitzat provinent de diverses institucions acadèmiques, empreses i moviments socials relacionades amb els àmbits del Desenvolupament Rural, l’Agroecologia i el sector agroalimentari.

Laura Aceituno (Doctora en Biologia). Especialista en conservació de l’agrobiodiversitat i coneixement ecològic tradicional. Membre de l’Associació La Troje-Xarxa de Llavors “Resembrant i Intercanviant”. Investigadora de Instituto Madrileño de Investigación y Desarrollo Rural, Agrario y Alimentario (IMIDRA). Veure el web de ‘La Troje’.

Laura Calvet Mir (Doctora en Ciències Ambientals). Especialista en diversitat biocultural, coneixement ecològic tradicional, xarxes d’intercanvi de coneixement i agrobiodiversitat. Investigadora sènior a l’Internet Interdisciplinary Institute (IN3) de la UOC i investigadora vinculada a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Més informació.

Luis A. Camarero (Doctor en Sociologia). Especialista en transformacions i desenvolupament rural. Catedràtic del Departament de Teoria, Metodologia i Canvi Social de la Facultat de Sociologia de la UNED (Universidad Nacional de Educación a Distancia). Veure el blog personal.

Mamen Cuéllar (Doctora en Agroecologia). Especialista en metodologies participatives i Sistemes Participatius de Garantia per a l’Agricultura Ecològica. Professora i investigadora de l’Instituto de Sociología y Estudios Campesinos (ISEC) de la Universitat de Còrdova. Veure el web de l’ISEC.

Marina Di Masso (Doctora en Sociologia). Especialista en sociologia ambiental i estudis socials de l’alimentació i del sistema agroalimentari. Investigadora de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) i membre del Grup de Recerca en Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització (ARAG-UAB). Més informació.

Josep Espluga (Doctor en Sociologia). Especialista en sociologia ambiental, metodologies d’investigació social i participació. Professor del Departament de Sociologia de la UAB, investigador de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP-UAB) i col·laborador del Grup de Recerca en Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització (ARAG-UAB). Més informació.

Gonzalo Gamboa (Doctor en Ciències Ambientals). Especialista en la combinació de dinàmiques participatives amb eines analítiques per a l’avaluació d’alternatives d’actuació en l’àmbit públic. Investigador de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental (ICTA-UAB) i del Centre Internacional de Mètodes Numèrics en l’Enginyeria – UPC. Més informació

Gloria Guzmán (Doctora en Enginyeria Agrònoma). Especialista en processos de transició agroecològica a nivell de finca i en gestió de la biodiversitat. Especialista en metabolisme social de l’activitat agrària. Investigadora del Departament d’Història de la Universitat Pablo de Olavide (Sevilla) i Directora del Màster d’Agricultura i Ramaderia Ecològiques de la UNIA. Veure el blog del seu grup de recerca.

Daniel López (Doctor en Agroecologia). Especialista en metodologies participatives per a la transició agroecològica i en xarxes alimentàries alternatives. Membre de l’Àrea d’Agroecologia de Ecologistes en Acció. Investigador de la Universitat Pablo Olavide (Sevilla). Veure el seu blog personal. 

Ariadna Pomar (Licenciada en Ciencias Ambientales; Master Oficial en Participación y Políticas Locales). Especialista en Sobiranía Alimentaria y análisis del sistema alimentario. Miembro de Arran de Terra. Eines per la Dinamització Local Agroecològica y del ASAC (Aliança per la Sobirania Alimentària de Catalunya). Más información. 

Marta G. Rivera (Doctora en Veterinària). Especialista en Sobirania Alimentària i en l’anàlisi del sistema agroalimentari global. Investigadora ‘Ramón i Cajal’ de la Universitat de Vic. Membre del grup de recerca en Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització (ARAG-UAB). Més informació.

Carles Soler.  Miembro del equipo editor de la Revista Soberania Alimentaria, Biodiversidad y Culturas. Investigador en el ámbito de soberania alimentaria y sistemas alimentarios. Especialista en cooperación internacional y Soberanía Alimentaria. Coautor del estudio estructura de la propiedad de la tierra en España (2015)

Ruben Suriñach (Licenciado en Economia). Especialista en economía social y solidaria e innovación ciudadana en economías transformadoras. Coordinador del proyecto de Balance Social de la Xarxa d’Economia Solidària y coordinador de proyectos y consultoría de la cooperativa Opcions de Consum Responsable.

Guillem Tendero (Licenciado en Ciencias Ambientales; Master Oficial en Estudios Ambientales). Especialista en Agroecología y Sobiranía Alimentaria. Miembro de Arran de Terra. Eines per la Dinamització Local Agroecològica y del ASAC (Aliança per la Sobirania Alimentària de Catalunya). Investigador del Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP-UAB). Más información. 

Ana Zazo (Doctora Arquitecta). Especialista en planificación y gestión de los sistemas agrarios periurbanos y metropolitanos. Profesora e investigadora en la Universidad del Bío Bío (Concepción, Chile).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]