Les jornades ‘Fins on pot arribar el cooperativisme alimentari? El repte de l’augment d’escala i la professionalització ‘ del PEMB, el Ayuntamiento de Barcelona, Coòpolis i la revista de Sobirania Alimentària seran els dies 14 y 15 de marzo

Supermercats cooperatius, cooperatives de consum, productes ecològics i de proximitat, educació nutricional o el reequilibri de forces de les diferents baules de la cadena alimentària a través de la dignificació de la pagesia són algunes de les temàtiques que s’abordaran durant les jornades 'Hasta dónde puede llegar el cooperativismo alimentario? El reto del aumento de escala y la profesionalización,,ca,a los,,fr,: 00 horas,,ca,con la proyección del documental Food Coop en la Sala,,ca,los,,ca,habrá un coloquio con el director del documental,,ca,que hablarán sobre su experiencia tanto en el rodaje del documental como en la cooperativa de la que forman parte en París:,,ca,reservas de entradas anticipadas,,ca,Hay tiempo hasta el,,ca,de marzo para reservar las entradas a través de este,,ca,Las jornadas seguirán el día,,ca,con una sesión con dos mesas redondas en las que se compartirán experiencias locales,,ca‘ que tindran lloc els dies 14 y 15 de marzo organitzades pel PEMB, el Ayuntamiento de Barcelona, Coòpolis i la revista Sobirania alimentària i que permetran articular el debat sobre com fer més sostenible el sistema alimentari, reduir les desigualtats o millorar la salut de les persones.

Les jornades començaran amb una de les activitats del PEMB, el Racó de #repensar, el dia 14 de marzo a les 18:00 hores amb la projecció del documental Food Coop a la Sala 2 dels Cinemes Aribau Club. Un cop acabada la projecció, hi haurà un col·loqui amb el director del documental, Thomas Boothe, i un dels membres de l’equip de producció, l’Hernán Mazzeo, que parlaran sobre la seva experiència tant en el rodatge del documental com en la cooperativa de la que formen part a París: La Louve.

La projecció només es garanteix s’aconsegueixen un mínim de 80 reserves d’entrades anticipades. Hi ha temps fins el 7 de març per reservar les entrades a través d’aquest enlace.

Les jornades seguiran el dia 15 de marzo amb una sessió amb dues taules rodones en les que es compartiran experiències locals, nacionals i internacionals relacionades amb les cooperatives de consum, de productors, els supermercats cooperatius i l’escalabilitat d’aquest tipus d’iniciatives. Els debats es centraran en com contribueixen aquestes pràctiques a la sostenibilitat del sistema, tant ambientalment, com socialment i econòmicament.

Hay que repensar el sistema alimentario global? Hay que cambiar de arriba abajo? Como contribuyen experiencias como las cooperativas de consumo a la sostenibilidad de sistema alimentario? Existen indicadores que nos permitan calcular este impacto? ¿Qué sería necesario para desarrollar un supermercado cooperativo en Barcelona? Serán algunas de las cuestiones que abordarán diferentes expertos provenientes de la,,ca,seguir este,,ca,con la proyección de Food Coop | Postgrado DLAe UAB,,ca La Magrana Vallesana, VSF- Justícia Alimentaria Global, l’Aresta, Food Coop, Queviure, l’Economat Social.

Además, per aquells que ho vulguin, está prevista un rato de trabajo grupal para definir el grupo impulsor de un supermercado cooperativo en Barcelona,,ca,Para inscripciones,,ca,seguir este,,ca,Jornadas sobre el sistema alimentario,,ca,con la proyección de Food Coop,,ca.

Per a inscripcions, cal seguir aquest enlace.