Les jornades ‘Fins on pot arribar el cooperativisme alimentari? El repte de l’augment d’escala i la professionalització ‘ del PEMB, l’Ajuntament de Barcelona, Coòpolis i la revista de Sobirania Alimentària seran els dies 14 i 15 de març

Supermercats cooperatius, cooperatives de consum, productes ecològics i de proximitat, educació nutricional o el reequilibri de forces de les diferents baules de la cadena alimentària a través de la dignificació de la pagesia són algunes de les temàtiques que s’abordaran durant les jornades ‘Fins on pot arribar el cooperativisme alimentari? El repte de l’augment d’escala i la professionalització‘ que tindran lloc els dies 14 i 15 de març organitzades pel PEMB, l’Ajuntament de Barcelona, Coòpolis i la revista Sobirania alimentària i que permetran articular el debat sobre com fer més sostenible el sistema alimentari, reduir les desigualtats o millorar la salut de les persones.

Les jornades començaran amb una de les activitats del PEMB, el Racó de #repensar, el dia 14 de març a les 18:00 hores amb la projecció del documental Food Coop a la Sala 2 dels Cinemes Aribau Club. Un cop acabada la projecció, hi haurà un col·loqui amb el director del documental, Thomas Boothe, i un dels membres de l’equip de producció, l’Hernán Mazzeo, que parlaran sobre la seva experiència tant en el rodatge del documental com en la cooperativa de la que formen part a París: La Louve.

La projecció només es garanteix s’aconsegueixen un mínim de 80 reserves d’entrades anticipades. Hi ha temps fins el 7 de març per reservar les entrades a través d’aquest enllaç.

Les jornades seguiran el dia 15 de març amb una sessió amb dues taules rodones en les que es compartiran experiències locals, nacionals i internacionals relacionades amb les cooperatives de consum, de productors, els supermercats cooperatius i l’escalabilitat d’aquest tipus d’iniciatives. Els debats es centraran en com contribueixen aquestes pràctiques a la sostenibilitat del sistema, tant ambientalment, com socialment i econòmicament.

S’ha de repensar el sistema alimentari global? S’ha de canviar de dalt a baix? Com contribueixen experiències com les cooperatives de consum a la sostenibilitat de sistema alimentari? Existeixen indicadors que ens permetin calcular aquest impacte? Què seria necessari per desenvolupar un supermercat cooperatiu a Barcelona? Seran algunes de les qüestions que abordaran diferents experts provinents de la La Magrana VallesanaVSF- Justícia Alimentaria Globall’ArestaFood Coop, Queviure, l’Economat Social.

A més, per aquells que ho vulguin, està prevista una estona de treball grupal per definir el grup impulsor d’un supermercat cooperatiu a Barcelona.

Per a inscripcions, cal seguir aquest enllaç.