El curs s’inicià el passat 20 de gener amb el primer cap de setmana presencial. Més de 30 alumnes d’arreu de l’Estat espanyol, principalment Catalunya, Euskalerria, País Valencià i Aragó, participaran al curs semipresencial. El perfil de l’alumnat, com les altres edicions, és molt divers: des de tècnics de les administracions locals, persones vinculades al moviment per l’agroecologia i la sobirania alimentària o vinculades a la recerca i la investigació.

El cap de setmana va servir per presentar el curs i conèixer a l’alumnat i equip coordinador i per visitar una experiència referent en la dinamització del sector primari: el Parc Agrari del Baix Llobregat. Durant la visita es van conèixer dues experiències productives de dins del Parc: Cal Peretó i Cal Rosset i es van poder aplicar tècniques d’intervenció i anàlisi de la realitat que s’utilitzen en diferents moments d’un procés de Dinamització Local Agroecològica. També es va aprofitar per començar a detallar els Treballs de Final de Postgrau i els projectes reals als que l’alumnat s’haurà de vincular per realitzar-lo.

El curs continuarà fins al juny, combinant la docència online i les sessions presencials, amb l’aplicació dels aprenentatges al treball final.